الكبدة الاسكندراني
--------------------------------------------------------------------------------
مدة التحضير: ۲۵ دقيقة.
المقادير:
- ۱ ~يلو كبدة (لحم أو دجاج)
- ۲ ملعقة كبيرة ثوم مفروم
- ۳ حبات فلفل حار
- ۵ ملاعق كبيرة خل
- عصر ليمونتين
- ملح، فلفل، كمون، كسبرة ناشفة
- ۳ ملاعق كبيرة زيت
طريقة التحضير:
- تقطع الكبدة أولاً قطع صغيرة ثم نضعها مع الزيت على النار ونقلبها حتى تحمر من جميع الجهات ويتغير لونها.
- نضيف بعد ذلك الخل مع الثوم والملح والفلفل مع الإستمرار في التقليب، ثم نقطع الفلفل الحار ونضيفه إلى الكبدة نضع معجون الطماطم على الكبدة ونقلبها جيداً وأخيراً نضع الليمون
طريقه اخرى
ملعقة سمن وثوم مفروم وفلفل حراق وفلفل اخضر عادى و طماطم و فلفل اسود وملح وجنزبيل وشطه و خل وليمون وكزبره ناشفه وكمون ورشة قرفه رفيعه خالص
طريقة التحضير
......................
تحمر الكبده فى ملعقة سمن
تفرمى الثوم مع قرن الفلفل الحراق
ثم نقلبهما معا
ثم نضع باقى التوابل والطماطم والفلفل
ثم الخل واليمون